Hoe werkt affiliate marketing?

Geplaatst op 19-03-2022

Categorie: Computer en internet

Net als bij een gewone webshop worden er bij een affiliate webwinkel producten aangeboden. Maar waar u bij de gewone webwinkel direct geld van de klant ontvangt en het gekochte product dient op te sturen, verwijst u de klant bij een affiliate shop door naar de website van de verkoper en wordt de verkoop daar verder afgehandeld. Omdat het via affiliate marketing mogelijk is om te zien dat u de klant heeft doorverwezen, zult u als tussenpersoon een vergoeding ontvangen.

Maar ook voor andere gebeurtenissen kan een vergoeding worden toegekend. Zo kan het zijn dat de adverteerder een vergoeding toekent wanneer de bezoeker zich registreert op de website van de adverteerder of informatie aanvraagt en zijn gegevens invult om het informatiepakket te ontvangen. Wanneer u zich aanmeldt bij het affiliate programma van een bepaalde adverteerder, kunt u zien voor welke acties van de bezoeker (wanneer deze door u is doorverwezen) u een vergoeding ontvangt en hoe hoog de vergoeding zal zijn.

Binnen een affiliate platform kunt u zich aanmelden voor de diverse campagnes van de adverteerders. Er zitten meerdere adverteerders bij een dergelijk platform aangesloten. Een voorbeeld van een platform waar u zelf kunt kiezen welke producten u gaat promoten is Daisycon. Niet alleen stelt Daisycon het benodigde promotiemateriaal ter beschikking, ook worden de affiliate vergoedingen door Daisycon bijgehouden.

Het affiliate script is een PHP script dat alle functies bevat van een affiliate shop. Tijdens de installatie van het script kunt u een gebruikersnaam en een wachtwoord instellen waarmee u na de installatie op ieder moment kunt inloggen binnen het beheerpaneel om de website aan te passen. Zo kunnen met dit paneel rubrieken aangemaakt worden waarbinnen de producten geplaatst kunnen worden. De rubriekindeling zal zichtbaar zijn op de website. Bezoekers kunnen door de rubrieken bladeren en de producten binnen deze rubrieken bekijken.